Κρίνεται αύριο η υπόθεση της Jetoil Μαμιδάκης

Κρίνεται αύριο η υπόθεση της Jetoil Μαμιδάκης

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης συζητείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Αύριο Τετάρτη συζητείται ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαμιδάκης» (Mamidoil Jetoil) και η μεταβίβαση της επιχείρησης σε νέο σχήμα συμφερόντων της αυστριακής «Cetracore -Jetoil». Η συζήτηση δεν θεωρείται διαδικαστική καθώς, παρότι έχει επιτευχθεί η συναίνεση του ποσοστού των πιστωτών που προβλέπει το πτωχευτικό δίκαιο, υπάρχουν διαφωνούντες ανέγγυοι πιστωτές, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι συνολικές υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της εταιρείας ανέρχονται σε 390 εκατ. (την 1η/3/2017), εκ των οποίων 266,5 εκατ. αφορούν ενέγγυους πιστωτές και 49,1 εκατ. γενικούς προνομιούχους πιστωτές. Το 66% των συνολικών πιστωτών της εταιρείας και το 85% επί του συνόλου των ενέγγυων πιστωτών συναινούν στη συμφωνία  εξυγίανσης και έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία.

Η διαδικασία, σημειώνει το ρεπορτάζ, γίνεται με βάση το άρθρο 106 δ' του προπτωχευτικού δικαίου και εδράζεται για την αποπληρωμή των οφειλών στο ποσό που θα ελάμβαναν, ανάλογα με τις εξασφαλίσεις που έχει κάθε πιστωτής, εάν ρευστοποιείτο βίαια η εταιρεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που πραγματοποίησε μεγάλος ξένος ελεγκτικός οίκος, αυτό το ποσό είναι 74 εκατ. ευρώ.