Το σχέδιο της Ελλάδας για Game of Thrones αλά ελληνικά

Το σχέδιο της Ελλάδας για Game of Thrones αλά ελληνικά

To νομοσχέδιο για την παραγωγή ξένων επενδύσεων

Ποσοστό 1% από την πίτα των διεθνών παραγωγών συνολικής αξίας 2,3 τρισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα με νέο νομοσχέδιο που ψηφίζεται τον Αύγουστο.

Κατά την άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, έκαναν αρκετές φορές λόγο για το «Game of Thrones», φέρνοντάς τη διάσημη σειρά ως παράδειγμα.

Στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να προσελκύσει ξένες και ελληνικές παραγωγές στη χώρα μας, ένα βήμα το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Κρέτσο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 30 χρόνια.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 4 Αυγούστου δεσμεύονται από τον προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη του φιλόδοξου σχεδίου προσέλκυσης κινηματογραφικών επενδυτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα ζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να προβλεφθούν και φορολογικά κίνητρα για όσους θελήσουν να γυρίσουν μία ταινία στην Ελλάδα. «Η τρόικα πιθανότατα θα έχει αντιρρήσεις. Από τη στιγμή όμως που το κάνουν και άλλες χώρες, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ελευθερία του Τύπου.