Εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη «τσέπωσε» ΦΠΑ ύψους 124.000 ευρώ

Εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη «τσέπωσε» ΦΠΑ ύψους 124.000 ευρώ

«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Συνεχίζεται το «σαφάρι» της Οικονομικής Αστυνομίας κατά επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν. Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν εταιρεία η οποία φαίνεται ότι απέκρυψε φορολογητέα ύλη, το ύψος της οποίας υπερβαίνει τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο παραπάνω ποσό και δεν αποδόθηκε ανέρχεται σε 124.000 ευρώ. Κατά πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για εταιρεία που ειδικεύεται στις απολυμάνσεις - απεντομώσεις, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της επίμαχης επιχείρησης.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο του ελέγχου ελήφθησαν λογιστικά αρχεία και στοιχεία της εταιρείας για τα έτη 2011-2014, από τα οποία προέκυψε η απόκρυψη της φορολογητέας ύλης.

Για τις παραπάνω παραβάσεις αναμένεται να ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.