Έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ ο τζίρος της

Έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ ο τζίρος της

Ο καταλανικός σύλλογος έσπασε το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπορεί η περσινή χρονιά να μην ήταν και η καλύτερη για την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, που έμεινε εκτός στόχων σε πρωτάθλημα και Champions League, όμως από οικονομικής άποψης ήταν μία εξαιρετική χρονιά.

Η καταλανική ομάδα ανακοίνωσε τζίρο ύψους 708 εκατομμυρίων ευρώ για το τελευταίο δωδεκάμηνο, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε μέχρι τώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 2015-16, και είναι πλέον ο σύλλογος με τον μεγαλύτερο ετήσιο τζίρο στην ιστορία του αθλητισμού!

Μάλιστα, ο τζίρος αυτός ήταν αυξημένος κατά 13 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις της διοίκησης της ομάδας και κατά 29 εκατομμύρια ευρώ αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πάντως, αν αφαιρεθούν οι φόροι και οι λοιπές δαπάνες, τα καθαρά κέρδη της Μπαρτσελόνα είναι... μόλις 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 66% των δαπανών της ομάδας αφορά στους μισθούς των ποδοσφαιριστών της, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος, καθώς έλαβε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά σε μισθούς και μπόνους.

Παράλληλα, το χρέος της ομάδας περιορίστηκε κατά 24,5 εκατομμύρια ευρώ, στα 247 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτά συγκλίνουν με το οικονομικό πλάνο της για αύξηση του τζίρου πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2021.

Μένει να δούμε αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 12μήνου της τον Σεπτέμβριο, θα καταφέρει να ανακτήσει το ρεκόρ που της «έκλεψε» η Μπαρτσελόνα.