Σαφάρι ελεγκτών για τις αποδείξεις

Σαφάρι ελεγκτών για τις αποδείξεις

Στην Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Πιτσιλής

Η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Αλεξανδρούπολης είναι η πρώτη υπηρεσία που επισκέφθηκε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, από το πρωί, στη Θράκη και ειδικότερα στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Προσερχόμενος στη ΔΟΥ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σκοπός της περιοδείας είναι να δούμε ποια είναι τα προβλήματα των υπηρεσιών μας, ν' ακούσουμε τους ανθρώπους μας, ν' ακούσουμε επίσης και τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς». Σημείωσε πως παρόντες στις επισκέψεις θα είναι και οι γενικοί διευθυντές της ΑΑΔΕ, προκειμένου «όλη η υπηρεσιακή ιεραρχία να έχει πρωτογενή αντίληψη των ζητημάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους, τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία, ώστε να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις γι αυτά τα προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Η εικόνα μας είναι πολύ ενθαρρυντική την περίοδο αυτή. Το επιχειρησιακό μας πλάνο αγγίζει όλες τις μορφές της φοροδιαφυγής (μεγάλη και μικρομεσαία) και ιδίως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη επιχειρησιακό πλάνο προληπτικών ελέγχων για τη συμμόρφωση έκδοσης αποδείξεων, μ' ένα μεγάλο κομμάτι των ελεγκτών μας να βρίσκεται και εδώ στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και ακριβώς γι αυτό ήρθαμε εδώ, για να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτών μας».

Ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζεται τέτοιο «εκτενές επιχειρησιακό πλάνο» και ως εκ τούτου: «Έχουμε γίνει σοφότεροι από την περσινή χρονιά κι έχουμε εμπλουτίσει τον σχεδιασμό μας με απαντήσεις σε προβλήματα που είδαμε κατά την πρώτη χρονιά. Αλλά, η φοροδιαφυγή δεν είναι μάχη μόνο της φορολογικής διοίκησης, πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να βοηθήσουν».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, σήμερα ο κ. Πιτσιλής θα επισκεφθεί τη ΔΟΥ, το τελωνείο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου νομού Έβρου (ΥΔΕ) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και τα τελωνεία Ορμενίου, Καστανέων, Ορεστιάδας και Κήπων και τη ΔΟΥ Ορεστιάδας. Αύριο η περιοδεία θα συνεχιστεί στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.