Οι επενδύσεις των billionaires σε εκατομμύρια στρέμματα ακίνητης περιουσίας

Οι επενδύσεις των billionaires σε εκατομμύρια στρέμματα ακίνητης περιουσίας

Οι κινήσεις τους στον τομέα του real estate μοιάζουν σαν να προετοιμάζονται για ένα αποκαλυπτικό γεγονός, μία ιογενή επιδημία ή πυρηνικό πόλεμο

Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αναζητούν μέσα τους το Bear Grylls, o oποίος συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές επιβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όντας και ο ίδιος μία περιπετιώδης φυσιογνωμία.

Οι κινήσεις τους στον τομέα του real estate μοιάζουν σαν να προετοιμάζονται για ένα αποκαλυπτικό γεγονός, μία ιογενή επιδημία, πυρηνικό πόλεμο ή την κατακλυσμιαία μετατόπιση των πόλων.

Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του Linkedin και από τους πιο αξιόλογους επενδυτές, δήλωσε στον New Yorker στις αρχές του έτους, ότι σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, τουλάχιστον το 50% των δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley έχουν αγοράσει κάποιας μορφής υπόγειο καταφύγιο.

Tην ίδια στιγμή, άρθρο στο Forbes παρουσιάζει τους βαθύπλουτους της Αμερικής να έχουν προβεί σε εκτεταμένες επενδύσεις σε γη, στην αμερικανική ενδοχώρα, όπου επικρατεί ήπιο κλίμα.

Μέρη όπως το Κολοράντο, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Νέο Μεξικό, η Βόρεια Ντακότα, το Τέξας και το Γουαϊόμινγκ φιλοξενούν ενισχυμένα καταφύγια - φρούρια και σπίτια για διακοπές, όπου οι δισεκατομμυριούχοι θα μπορούσαν να ζήσουν μετά την Ημέρα της Κρίσεως ή τη συνταξιοδότησή τους.

John Malone

Ο John Malone, ο οποίος έκανε περιουσία από τις επικοινωνίες, είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της χώρας. Ο Malone διαθέτει 2,2 εκατομμύρια στρέμματα σε έξι κράτη, συμπεριλαμβανομένων τεράστων τμημάτων γης σε Maine και New Hampshire. Ο βασιλιάς των καλώδιων σύμφωνα με το Forbes, ξεκίνησε την επένδυση σε γη το 211. Αγαπάει το ψάρεμα και περιστασιακά κυνηγάει πουλιά.

Ted Turner

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ted Turner, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις ΗΠΑ, κατέχει 2 εκατ. στρέμματα σε όλο το Κολοράντο, καθώς και σε Κάνσας, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Νότια Ντακότα.

Philip Anshulze - Jeff Bezos

Philip Anshulze

Ο Philip Anschulze μεγιστάνας των σιδηροδρόμων κατέχει 434.000 στρέμματα στο Γουαϊόμινγκ. Επίσης, ο Jeff Bezos της Amazon έχει 400.000 στρέμματα στο Τέξας. Και o Stan Kroenke, ιδιοκτήτης μιας τεράστιας εταιρείας αθλητισμoύ και την ψυχαγωγίας αγόρασε 225.000 στρέμματα στη Μοντάνα.

David Hall

Ένα από τα πιο εκπληκτικά γεγονότα είναι ότι ο David Hall, ένας Μορμόνος μηχανικός, έχει χωράφια στο Βερμόντ. Επιθυμία του είναι να χτίσει κοινότητες υψηλής πυκνότητας με βάση τα γραπτά θρησκευτικών προσωπικοτήτων όπως Joseph Smith.