Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στις υπογραφές της

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στις υπογραφές της

«Αποδέχθηκε νέα μέτρα λιτότητας ακόμα και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου»

Τις «συνοπτικές διαδικασίες νομοθέτησης με συρραφή διατάξεων χωρίς συνέχεια, με νέα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πολυπαθούς αξιολόγησης» κατήγγειλε ο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο σημειώνοντας πως «Για μια ακόμη φορά, επί της σημερινής κυβέρνησης είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

«Η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τους δανειστές, συμφωνία για την οποία μόνο τμήματά της γνωρίζουμε, όπως το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για το 2018 και μετά», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαρκώς υποχωρεί και είναι εγκλωβισμένη στις υπογραφές της, καθώς αποδέχθηκε νέα μέτρα λιτότητας ακόμα και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου -με το τέταρτο μνημόνιο και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα- και παραμένει εγκλωβισμένη στη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου του 2016 ότι τα μεσοπρόσθεσμα μέτρα για το χρέος θα αποφασιστούν το 2018.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια επιβαρύνθηκε η βιώσιμοτητα του χρέους και η κυβέρνηση, με πράξεις και παραλείψεις της, επιβάρυνε την οικονομία. Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι στην παρούσα φάση ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης διότι, ήδη, η οικονομία στερείται πόρους από την καθυστέρηση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται συμφωνία με ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους και υλοποίηση από τους δανειστές ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους.