Υπ. Οικονομικών: Δεν έχουμε καμία άλλη υποχρέωση για να πάρουμε το χρέος

Υπ. Οικονομικών: Δεν έχουμε καμία άλλη υποχρέωση για να πάρουμε το χρέος

Πώς σχολιάζει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ τα σενάρια για τις προτάσεις του ESM και τις διαρροές του Γερμανικού υπουργείου

«Μόνον η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο» είναι η προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζουν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στη «σεναριολογία» για τις προτάσεις του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τις διαρροές του Γερμανικού υπουργείου για νέο μνημόνιο.

«Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;», ανέφεραν οι κύκλοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τους θυμίζουμε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο», συνέχισαν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Και το σχόλιό τους καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε τους διάφορους "ειδήμονες" για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν».