Σόιμπλε: Η Ελλάδα συνεχίζει να ρίχνει το βάρος στους αδύναμους

Σόιμπλε: Η Ελλάδα συνεχίζει να ρίχνει το βάρος στους αδύναμους

Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου στις αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Αιχμηρές αναφορές στην Ελλάδα έκανε για μία ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι φορτώνει τα βάρη στους αδύνατους.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργο Παππά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες πολίτες που μαστίζονται από την κρίση, ωστόσο επέρριψε την ευθύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως σχολίασε, με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Όπως σημείωσε, έγιναν βήματα προόδου, όμως η ελληνική πολιτική ηγεσία ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα, και έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν υλοποίησε την προεκλογική του υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές.

Ευθύνες στην Ελλάδα επέρριψε επίσης και για την ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών της, τονίζοντας πως αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε θα πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να εξασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια.

«Έγιναν πολλά, αλλά όχι αρκετά», διεμήνυσε.

Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου

«Οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.