Το κυπριακό χρηματιστήριο προσελκύει ελληνικές επιχειρήσεις

Το κυπριακό χρηματιστήριο προσελκύει ελληνικές επιχειρήσεις

Σημειώνεται ότι η Alfa Ζύμη θα προχωρήσει μόνο στην εισαγωγή των μετοχών της

Τρεις ελληνικές εταιρείες έχουν εισαχθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή στο κυπριακό χρηματιστήριο, το οποίο αναδεικνύεται σε έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε λίγες ημέρες μία ακόμα, η Alfa Ζύμη πρόκειται να εισάγει 21 εκατ. μετοχές της στο κυπριακό χρηματιστήριο, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμή εισαγωγής 0,39 ευρώ.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου, ενώ σύμβουλος εισαγωγής είναι η Capital Markets Experts A.E., όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή σε δημοσίευμά της. Της Alfa Ζύμη προηγήθηκαν στις 10 Απριλίου 2012 η εταιρεία Αιχμή Σύμβουλοι Επενδύσεων, ακολούθησε στις 17 Οκτωβρίου 2012 η ασφαλιστική εταιρεία Interlife ενώ η πιο πρόσφατη εισαγωγή ήταν η χαρτοβιομηχανία Δ&Σ Αναστόπουλος το Φεβρουάριο του 2016.

Με τεχνική εισαγωγή

Σημειώνεται ότι η Alfa Ζύμη θα προχωρήσει μόνο στην εισαγωγή των μετοχών της (τεχνική εισαγωγή) καθώς δεν υπάρχει δημόσια προσφορά για την άντληση εσόδων όπως συμβαίνει αντίστοιχα στην ελληνική αγορά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.