Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου το περιθώριο για υποβολή αιτήσεων

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου το περιθώριο για υποβολή αιτήσεων

Ποια είναι τα κριτήρια για τους ενδιαφερόμενους

Όσοι θέλουν να πάρουν επίδομα θέρμανσης και καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν περιθώριο έως τις 19 Ιανουαρίου για κάνουν την ανάλογη αίτηση. Αφορά 1,2 εκατομμύρια πολίτες. Το ύψος επιδότησης ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει στα 480 ευρώ.

Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα Myθέρμανση, με το ΑΦΜ του αιτούντα και οπωσδήποτε τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών του νοικοκυριού, τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας και τον ταχυδρομικό κώδικα.

Τα κριτήρια για το ρεύμα είναι ίδια ακριβώς με αυτά που ισχύουν για την επιδότηση πετρελαίου, καυσόξυλων και φυσικού αερίου, δηλαδή 16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, τονίστηηκε στην ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 300.000 ευρώ για οικογένειες.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κύκλος εργασιών τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Το βασικό επίδομα θέρμανσης για ρεύμα κυμαίνεται στα 60 ευρώ/μήνα.
  2. Το εύρος της επιδότησης είναι από τα 45 ευρώ και φθάνει τα 480 ευρώ.
  3. Η επιδότηση στο ρεύμα καλύπτει τρεις μήνες (1/1/2024 έως 31/3/2024).
  4. Για κάθε τέκνο προβλέπεται προσαύξηση 20%.
  5. Τα χρήματα αφορούν απευθείας έκπτωση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή και όχι πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  6. Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.