Εταιρεία παροχής ρεύματος στους καταναλωτές σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΙΝΚΑ

Εταιρεία παροχής ρεύματος στους καταναλωτές σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΙΝΚΑ

«Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά προϊόντα και όχι Μπλε, Πράσινα, Πορτοκαλί, Κίτρινα τιμολόγια»

Εταιρεία παροχής ρεύματος στους καταναλωτές ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΙΝΚΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας «μετά τα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα σχετικά με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος (σ.σ. το ΙΝΚΑ) πήρε την απόφαση να ερευνήσει το τοπίο για δημιουργία εταιρείας παροχής υπηρεσιών ρεύματος όπως συμβαίνει και τώρα στην αγορά».

Σήμερα στην αγορά ενέργειας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λειτουργούν 17 εταιρείες ενέργειας εκ των οποίων οι 12 εταιρείες αγοράζουν και μεταπωλούν το ρεύμα και μόνο οι 5 από τις 17 παράγουν δικό τους ρεύμα.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κατά όλων αυτών που βιάζουν το εισόδημα μας. Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές και όχι οι εταιρείες. Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά προϊόντα και όχι Μπλε, Πράσινα, Πορτοκαλί, Κίτρινα τιμολόγια ρεύματος που δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα στους πολίτες καταναλωτές. Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει από τους παρόχους ενέργειας στην τιμή αγοράς με βάση το ενεργειακό χρηματιστήριο επί της χονδρικής τιμής ένα έως 30 % κέρδος ή έως 50 % μικτό κέρδος και τέλος. Δεν πρέπει ποτέ να πληρώσουμε ξανά αυτό που πάθαμε το 2021 και 2022 με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και, σήμερα, ρήτρα μετάβασης ή προσαρμογής».