Στην Ερμού ο Κώστας Σκρέκας για την Black Friday – «Ελέγχουμε και τσεκάρουμε αν είναι σωστές οι εκπτώσεις»

Στην Ερμού ο Κώστας Σκρέκας για την Black Friday – «Ελέγχουμε και τσεκάρουμε αν είναι σωστές οι εκπτώσεις»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του News

Στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμού βρέθηκε λίγο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή την Black Friday.

Όπως τόνισε πρόκειται για μια ημέρα «που δίνει την ευκαιρία στους για καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ένδιαφέρουν σε χαμηλές τιμές, τονίζοντας ότι διασφαλίστηκαν με τιμοληψίες και ελέγχους πραγματικές εκπτώσεις».

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν».

«Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οι εκπτώσεις είναι έως και 50% και σε αρκετές περιπτώσεις τις ξεπερνούν τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Περιέγραψε δε, «υγιή επιχειρηματικότητα καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων».

«Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε με τον κόσμο και τους καταστηματάρχες, ενώ είχε θερμή συνομιλία και με έναν πλανόδιο λατερνατζή, στον οποίο άφησε και χρήματα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος