Νέα μέτρα στήριξης προαναγγέλλει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Νέα μέτρα στήριξης προαναγγέλλει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου

«Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκυλακάκη για περαιτέρω στήριξη των πολιτών σχετικά με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα σε συνέχεια των πολλών παρεμβάσεων που έχουν γίνει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα ανέφερε, ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε ανακοινώσεις από το υπουργείο ανάπτυξης και τώρα αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως όλες οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση και οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού έχουν ως βασικό στόχο την ενδυνάμωση του εισοδήματος των πολιτών και σίγουρα οι θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία δίνουν ώθηση για αυτές τις αλλαγές.

«Το μέγεθος των αυξήσεων αποτυπώνεται από τους επιμέρους δείκτες του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος για αρκετούς μήνες. Είναι σημαντικό στοιχείο ότι η ελληνική οικονομία έχει έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ο πιο επίμονος. Ως προς την ενέργεια η κυβέρνηση παρακολουθεί το σύνολο των εξελίξεων και επεμβαίνει για να περιορίσει τις συνέπειες και αυτός είναι και ο λόγος των ανακοινώσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Δεδομένο είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα χωρίς να εκτροχιάζεται να προσαρμόζεται», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στην κριτική του Στέφανου Κασσελάκη για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Δήλωσε πως είτε η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί κατά κανόνα να λαϊκίσει και να υποβαθμίσει μια σημαντική επιτυχία της χώρας, είτε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, ο υπουργός οικονομικών έχουν καταφέρει να κοροϊδέψουν τους πάντες, τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, την ΕΚΤ, τη Eurostat.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση στο τι σκέφτεται η αντιπολίτευση. Καμία τέτοια είδηση από μόνη της δεν πρόκειται να λύσει το σύνολο των προβλημάτων. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, δηλαδή χρήματα, να δημιουργήσει δουλειές και άρα αύξηση εσόδων από περισσότερους με χαμηλότερους φόρους και άρα μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Αυτή η οχύρωση της ελληνικής οικονομίας δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει για να μειώνει τις συνέπειες των πολλών εισαγόμενων κρίσεων», υπογράμμισε.