«Πρεμιέρα» σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις – Έως πότε θα διαρκέσουν

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις – Έως πότε θα διαρκέσουν

Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις 2023 για τα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Μάλιστα, την Κυριακή 16 Ιουλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11:00 έως 20:00.

Οι έμποροι ελπίζουν πως οι σημαντικά χαμηλότερες τιμέςθα αποτελέσουν κίνητρο για τους καταναλωτές ώστε να προχωρήσουν σε αγορές.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.