ΥΠΑΑΤ: Πληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι αποζημιώσεις σε μήλα και κάστανα

ΥΠΑΑΤ: Πληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι αποζημιώσεις σε μήλα και κάστανα

Αφορούν στις παραγωγές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης

Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς μήλων και καστάνων μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Η ενίσχυση για τα κάστανα αφορά σε 57.332 παραγωγικά στρέμματα καστανιάς και 4.885 δικαιούχους με ύψος ενίσχυσης 150 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικό ποσό ενίσχυσης 7.438.750 ευρώ. Σχετικά με την ενίσχυση στα μήλα, αφορά σε 6.710 δικαιούχους με έκταση 74.950 παραγωγικών στρεμμάτων, με το ύψος ενίσχυσης να φτάνει τα 250 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικό ποσό ενίσχυσης 17.706.680 ευρώ, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν στις παραγωγές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, συντήρησης και διάθεσης των προϊόντων.