Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ για μπόνους προσωπικής διαφοράς: Το συντομότερο δυνατό η έκτακτη ενίσχυση – Ποιους αφορά

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ για μπόνους προσωπικής διαφοράς: Το συντομότερο δυνατό η έκτακτη ενίσχυση – Ποιους αφορά

«Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι θα είναι μέσα σε αυτή την έκτακτη ενίσχυση»

«Έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι περίπου εκατον πενήντα χιλιάδες συνταξιούχοι» που δεν είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την αύξηση του 7,75%, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ.

Ο Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε απαντήσεις για την προσωπική διαφορά αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους.

«Πρόκειται στην ουσία για 150.000 περίπου συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις αυξήσεις που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και είναι, όχι μόνο το 7,75 %, το οποίο δεν είδαν λόγω της μεγάλης προσωπικής τους διαφοράς. Δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και ούτε και την 4η ετήσια αύξηση από το νόμο Βρούτση» εξήγησε ο κ. Τσάπαλος.

Όπως διευκρίνισε οι συνταξιούχοι που είδαν μόνο λογιστική αύξηση και όχι ουσιαστική υπολογίζονται σε 150.000. Και όπως είπε, τουλάχιστον αυτοί «θα δουν, με βάση το δημοσιονομικό χώρο, μία έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες μέρες και θα δούμε και το ύψος αυτής της βοήθειας και τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί».

«στόχος είναι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι γιατί δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτήςπροσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου».

Μιλώντας για τις λεπτομέρειες της έκτακτης αυτής οικονομικής βοήθειας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι θα την δουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

«Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον, αυτοί οι 150.000 θα το λάβουν. Διερευνούμε κάποιες δυνατότητες όπως το αν μπορούμε να δώσουμε αυτό το έκτακτο επίδομα και σε συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν ακέραια το 7,75%, αλλά είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2 – 3% γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά ή και σε συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν καθόλου το 7,75%».