Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Τι να προσέξετε στη διαδικασία

Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Τι να προσέξετε στη διαδικασία

Mέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι του επιδόματος στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην άυλη κάρτα

Νωρίτερα ξεκινά η χορήγηση του νέου οικονομικού βοηθήματος της κυβέρνησης, του market pass.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι από 1η Φεβρουαρίου ενδεχομένως θα έχουμε έτοιμη και την πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και ο στόχος βέβαια είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων» δήλωσε στην ΕΡΤ, φοροτεχνικός.

«Για όσους όμως επιλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η καταβολή θα γίνεται ανά τρίμηνο. Η πρώτη καταβολή θα γίνει το Φεβρουάριο για το τρίμηνο που έρχεται και τον Μάιο θα γίνει η δεύτερη καταβολή των χρημάτων για να καλύψει το διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο».

Μειωμένο το ποσό όταν γίνεται κατάθεση στο IBAN

Όλοι όσοι επιλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν τα χρήματα μειωμένα κατά 20%. Αναφορικά με τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την χαρακτήρισε αρκετά απλή.

«Μέσα από τον gov.gr θα γίνεται η αίτηση αυτή. Oι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, τον λογαριασμό IBAN όπου θα πρέπει να πιστωθούν τα χρήματα, τον αριθμό του κινητού. Τα στοιχεία θα αντλούνται όσον αφορά τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια από την δήλωση του 2021 και θα συμπληρώνουμε από εκεί και πέρα και την οικογενειακή μας κατάσταση» διευκρίνισε η κ. Γεράγγελου.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, οι πολίτες θα μπορούν κάνουν χρήση του Market Pass είτε με ψηφιακή κάρτα όπως γινόταν στο Fuel Pass στην οποία θα πιστώνεται όλο το ποσό της επιδότησης ή θα επιλέγουμε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό όπου εκεί είτε με τη χρεωστική μας κάρτα είτε με ανάληψη, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα χρήματα.