Market Pass: Νέος γύρος πληρωμών – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Market Pass: Νέος γύρος πληρωμών – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το market pass, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και έως τις 8 Ιανουαρίου 2024, θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 15η Ιανουαρίου 2024. Οι ψηφιακές κάρτες θα μείνουν ενεργές έως και τις 29 Φεβρουάριου 2024.

Σημειώνεται, ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου θα λάβουν επιπλέον επίδομα και μάλιστα διπλάσιο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8 ευρώ, εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Ως μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζονται τα 1.000 ευρώ, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή στα 80 ευρώ, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση.