Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύριο Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις του Ιανουαρίου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύριο Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις του Ιανουαρίου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κάνει γνωστό το ποσό των αυξήσεων που θα καλύψει η Πολιτεία

Το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου θα γίνουν γνωστές από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης για τα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Ιανουαρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το ποσό που θα καλύψει η κυβέρνηση από την «επιβάρυνση» των τιμολογίων ρεύματος, μετά τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους. Η αύξηση των τιμολογίων φθάνει το 29% και είναι αποτέλεσμα της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Ενδεικτικά, οι νέες χρεώσεις της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh από 38 λεπτά/KWh που ήταν τον Δεκέμβριο και στα 50,01 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh από 39,2 λεπτά/KWh που ήταν τον Δεκέμβριο. Τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από τους ιδιώτες προμηθευτές, κυμαίνονται από περίπου 36 λεπτά/KWh, περιλαμβανομένης στην τιμή της έκπτωσης συνέπειας, μέχρι και περίπου 52 λεπτά/KwH, με τις περισσότερες εταιρίες να διαμορφώνουν τα τιμολόγια τους γύρω στα 46 λεπτά/KWh.