Ευρωπαϊκή Ένωση: Έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου

Θα αναζητήσουν κοινή φόρμουλα σχετικά με την ενεργειακή κρίση και το αν θα υπάρχει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Μια νέα προσπάθεια για να βρεθεί η χρυσή τομή θα αναζητήσουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ενεργειακή κρίση.

Στις 24 Νοεμβρίου θα συναντηθούν εκ νέου εκτάκτως οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Ενέργειας προκειμένου να συζητήσουν το μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν ένα κοινό έδαφος προκειμένου να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή σχετικά με την ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευωπαϊκή Ένωση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, διατηρώντας παράλληλα ένα ενιαίο μέτωπο, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Η νέα έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας που συνεδριάζει ήδη σήμερα Τρίτη, ορίζεται σε ένα μήνα περίπου από σήμερα καθώς το non paper της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήρθε στη δημοσιότητα αναφέρεται σε «άνισα αποτελέσματα» που θα είχε η επέκταση του ιβηρικού μοντέλου.Πλέοιν η Κομισιόν φαίνεται να προχωράει όπως όλα δείχνουν σε μια πιο μακροπρόθεσμη και πιο διαρθρωτική μέθοδο για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και το αν θα μπει πλαφόν.