Πετρέλαιο κίνησης: Επανέρχεται η επιδότηση από την 1η Νοεμβρίου

Πετρέλαιο κίνησης: Επανέρχεται η επιδότηση από την 1η Νοεμβρίου

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο για την επίδρασή της τιμής του σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα

Νέο πακέτο επιδοτήσεων στο πετρέλαιο κίνησης, οι οποίες σταμάτησαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται και μάλιστα εσπευσμένα στο κυβερνητικό τραπέζι.

Η αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου κίνησης από τις αρχές του Οκτωβρίου έχουν σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα και για το κόστος των προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Μάλιστα, από την 1η Οκτωβρίου και μετά οι τιμές του πετρελαίου κίνησης έχουν εκτοξευτεί ξεπερνώντας ακόμη και την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν, ότι η μέση τιμή πανελλαδικά στο diesel έχει ανέβει στα 2,121 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται στα 2,034 ευρώ.

Στο τραπέζι λοιπόν της κυβέρνησης βρίσκεται η επαναφορά από την 1η Νοεμβρίου της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί, από το επίπεδο που θα βρίσκονται τότε οι τιμές, ωστόσο θεωρείται σίγουρο, ότι θα ξεκινά από τα 15 λεπτά το λίτρο, όσο ήταν και μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς οι μεταφορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος από την αύξηση των τιμών, το οποίο μεταφέρεται εν μέρει στις τελικές τιμές των προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο της επιδότησης αρχικά θα ισχύσει για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.