Σε νέα άνοδο οι τιμές των ομολόγων

Σε νέα άνοδο οι τιμές των ομολόγων

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων μετά την νέα εκτίναξη του πληθωρισμού σε νέο αρνητικό ρεκόρ (9,1%) για τον Αύγουστο. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ενισχύει το σενάριο μίας μεγαλύτερης αύξησης του επιτοκίου από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η σημερινή αναφορά της Goldman Sachs η οποία προέβλεψε αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% το Σεπτέμβριο. Μάλιστα στην ανάλυση αυτή η διεθνής επενδυτική τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω το «πλαφόν» για το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο πλέον προβλέπει να φθάσει το 1,75% (από 1,50%) τον Φεβρουάριο του 2023.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 68 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,11% από 4,05% χθες έναντι 1,53% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,58% από 2,55% χθες, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται νωρίς το απόγευμα το ευρώ το οποίο διαπραγματευόταν τα 1,0021 δολάρια από το επίπεδο των 0,9991 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,000 δολάρια.