Ηλεκτρικό ρεύμα: Έτσι διαμορφώνονται οι νέες τιμές για τον Σεπτέμβριο χωρίς να υπολογίζεται το Power Pass

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έτσι διαμορφώνονται οι νέες τιμές για τον Σεπτέμβριο χωρίς να υπολογίζεται το Power Pass

Όλοι περιμένουν πλέον το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι προμηθευτές ξεκίνησαν να διαμορφώνουν τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος, χωρίς να περιλαμβάνεται το Power Pass, δηλαδή η κρατική επιδότηση.

Έτσι, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται τώρα στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα με την οποία επιδιώκεται η διατήρηση των τελικών τιμών καταναλωτή κοντά στο επίπεδο του Αυγούστου.

Οι τιμές λοιπόν, που δόθηκαν ενδεικτικά από προμηθευτές είναι:

ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ το μήνα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο διαμορφώνεται σήμερα σε υψηλά επίπεδα (377,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα) παρά τη μειωμένη ζήτηση και την αυξημένη (20,9%) συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα.