Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συμβουλεύουν ειδικοί για να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συμβουλεύουν ειδικοί για να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα

Χρήσιμα tips για το πώς πρέπει να λειτουργούμε τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας

Με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι στα ύψη, οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για μειώσουν την σπατάλη ενέργειας και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Όπως είπαν ειδικοί μιλώντας στο Mega, οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας μπορούν να λειτουργούν άψογα και με την ίδια αποτελεσματικότητα, αν υιοθετήσουμε δυο-τρεις χρήσιμες και ωφέλιμες για την τσέπη μας συνήθειες. Ειδικότερα, συνιστούν:

– Κλιματιστικό με σταθερή θερμοκρασία

Βάζοντας το air condition στους 26 βαθμούς, κερδίζουμε εξοικονόμηση έως και 40% τον χρόνο.

– Μαγείρεμα: Κέρδος έως 30 ευρώ στον εκκαθαριστικό λογαριασμό τετραμήνου

Στις καινούργιες κουζίνες μπορούμε να μαγειρεύουμε και σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Επίσης, το σκεύος πρέπει να εφαρμόζει τέλεια πάνω στην εστία, για να μη χάνεται η ενέργεια.

– Ψυγείο: Δεν το ανοίγουμε άσκοπα

Το ψυγείο μας δεν μπορούμε να το βγάλουμε από την πρίζα, όμως μπορούμε να το ανοίγουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, όταν έχουμε τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά τακτοποιημένα έτσι, ώστε να ξέρουμε τι και από πού θα το πάρουμε. Όπως λέει ειδικός στην ψύξη, όταν τα πράγματά μας είναι ταξινομημένα, μεταφέρεται καλύτερα η ψύξη, ξέρουμε τι έχουμε και πολύ γρήγορα μπορούμε να το πάρουμε, χωρίς να αφήνουμε το ψυγείο ανοιχτό για πολύ ώρα και να καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια.

– Πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων δεν το λυπόμαστε, λένε. Για να πετύχουμε τη μεγίστη οικονομία σε νερό και ρεύμα, χρησιμοποιούμε το πλυντήριο σε πλήρη φόρτωση, όσα κιλά παίρνει και τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.

– Πλυντήριο πιάτων: Κέρδος έως και 50 ευρώ τον χρόνο

Ίδια λογική και στο πλυντήριο πιάτων. Χαμηλή θερμοκρασία και γεμάτο φορτίο.

– Τηλεόραση: Κέρδος έως 30 ευρώ το χρόνο

Ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι κλειστή, βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής. Για να γλιτώσουμε έως και 30 ευρώ τον χρόνο, πρέπει να την βγάζουμε από την πρίζα.