Σε άνοδο ομόλογα και ευρώ μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ

Σε άνοδο ομόλογα και ευρώ μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ

«Προς το παρόν, δεν βλέπουμε ύφεση στη ζώνη του ευρώ», τόνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ενισχύονται σήμερα ευρώ και κρατικά ομόλογα, καθώς η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, απέρριψε το σενάριο της ύφεσης για την ευρωζώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός, ανέφερε ότι το βασικό μακροοικονομικό σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει την διολίσθηση της οικονομίας της ευρωζώνης σε ύφεση. «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε ύφεση στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 179 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 137 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,68% από 3,73% χθες, έναντι 0,96% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,72% από 2,76% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0723 δολ. από τα 1,0698 δολ. που άνοιξε η αγορά, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0720 δολ.