Airbnb: Τι πολιτική θα ακολουθήσει για την τηλεργασία και τους εργαζόμενους της

Airbnb: Τι πολιτική θα ακολουθήσει για την τηλεργασία και τους εργαζόμενους της

Τι θα ισχύσει για τους μισθούς

Η Airbnb παύει πλέον να απαιτεί από τους περισσότερους υπαλλήλους της να δουλεύουν από το γραφείο, επιτρέποντας την τηλεργασία σε όσους το επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών, ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και ως εκ τούτου είναι ελεύθεροι να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε επιθυμούν.

Μια τέτοια απόφαση μόνιμης τηλεργασίας δεν πρόκειται να επηρεάσει τους μισθούς ακόμα κι αν κάποιος εργαζόμενος μετακομίσει σε πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Σε ένα εκτενές mail προς το προσωπικό, ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε τις αποφάσεις και παρουσίασε τις προσδοκίες του.

Σημείωσε ότι η μόνιμη ευελιξία στους εργαζομένους θα επιτρέψει στην εταιρεία να «προσλαμβάνει και να διατηρεί τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο» και όχι απλώς αυτούς που βρίσκονται σε «ακτίνα μετακίνησης γύρω από τα γραφεία μας».

Η Airbnb έχει 6.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με περισσότερους από 3.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από τον Σεπτέμβριο, μπορείτε να ζείτε και να εργάζεστε σε περισσότερες από 170 χώρες για έως και 90 ημέρες το χρόνο σε κάθε τοποθεσία», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Όλοι θα χρειαστούν μια μόνιμη διεύθυνση για λόγους φορολογίας και μισθοδοσίας, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που σας προσφέρουμε αυτό το επίπεδο ευελιξίας. Οι περισσότερες εταιρείες δεν το κάνουν αυτό λόγω της πολυπλοκότητας με τους φόρους, τη μισθοδοσία και τη διαθεσιμότητα ζώνης ώρας, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να παρέχουμε μια λύση, ώστε και άλλες εταιρείες να προσφέρουν αυτή την ευελιξία», σημείωσε.