Επίδομα ακρίβειας: 20 – 21 Απριλίου το επίδομα των 200 ευρώ στις ευάλωτες ομάδες – Τι ανακοίνωσε ο Οικονόμου

Επίδομα ακρίβειας: 20 – 21 Απριλίου το επίδομα των 200 ευρώ στις ευάλωτες ομάδες – Τι ανακοίνωσε ο Οικονόμου

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση καυσίμων

Στις 20 με 21 Απριλίου θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι και η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι πολίτες.

Οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής πλήττουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τους πλέον αδύναμους, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο έχει δαπανήσει 4 δις ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Επιδότησε το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, δόθηκε επίδομα 200 ευρώ στους ταξιτζήδες και σε χαμηλοσυνταξιούχους».

Ακολούθως τόνισε ότι με τροπολογία για συμπληρωματικό προϋπολογισμό θα αξιοποιηθούν άλλα 2,6 δις ευρώ.

Ως προς την αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία που παρατηρείται, ανέφερε ότι συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα.

Επίσης τόνισε ότι ως προς τα τρόφιμα «υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και αυτάρκεια και όποιες ανατιμήσεις παρατηρούνται οφείλονται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων».