Φορολοταρία: Τι αλλάζει στις κληρώσεις και στα διανεμόμενα κέρδη

Φορολοταρία: Τι αλλάζει στις κληρώσεις και στα διανεμόμενα κέρδη

Η απόφαση της ΑΑΔΕ για το πώς θα διενεργούνται στο εξής και τα έπαθλα

Αλλαγές επέρχονται στην φορολοταρία που διενεργεί στο τέλος κάθε μήνα η ΑΑΔΕ και στην οποία μέχρι σήμερα 1.000 τυχεροί κέρδιζαν από 1.000 ευρώ, συμμετέχοντας αυτομάτως με λαχνούς στην κλήρωση, ανάλογα με τα ποσά που είχαν δαπανήσει τον προηγούμενο μήνα με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, οι όροι συμμετοχής δεν αλλάζουν, με κάθε φορολογούμενο να συμμετέχει στην κλήρωση με έναν λαχνό για κάθε 1 ευρώ που δαπανά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή με άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Οι κληρώσεις παραμένουν 12 στο σύνολο, μία κάθε μήνα, αλλά προστίθεται άλλη μία στο τέλος κάθε έτους.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στις κληρώσεις επέρχονται πλέον οι εξής αλλαγές:

- Μειώνεται ο αριθμός των τυχερών στις κληρώσεις που διενεργούνται κάθε μήνα, από 1.000 που είναι σήμερα σε 556, αλλά αυξάνονται τα ποσά για 56 τυχερούς ως εξής:

α) Ένας που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,
β) Πέντε που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,
γ) Πενήντα που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,
δ) Πεντακόσιοι που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

- Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

- Στο τελευταίο δεκαήμερο κάθε έτους διεξάγεται κλήρωση στην οποία συμμετέχουν,
αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος 12 μηνιαίες κληρώσεις. Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

α) Δώδεκα τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος,
β) Τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

- . Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος μηνιαίες κληρώσεις. Πολίτες που κερδίζουν
έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ