Σε συζητήσεις Ελλάδα και Αυστραλία για αποφυγή διπλής φορολογίας

Σε συζητήσεις Ελλάδα και Αυστραλία για αποφυγή διπλής φορολογίας

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη το υπουργείο Οικονομικών

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τον προγραμματισμό διαπραγματεύσεων για τη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας είναι καλό μαντάτο , όπως τονίστηκε από το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, που επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «θα γίνει προγραμματισμός συνομιλιών εντός του 2022, με σκοπό τη σύναψη Σύμβασης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας του εισοδήματος.

Ειδικότερα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 χωρών με τις οποίες, όπως εξήγγειλε στις 15 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Josh Frydenberg, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διεύρυνση του αυστραλιανού συμβατικού δικτύου, ώστε οι νέες Συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας - με τη συνδρομή και του Υπουργείου Οικονομικών -, με στόχο τη σύναψη συμβατικών σχέσεων με την Αυστραλία στο πεδίο της φορολογίας.

Η σύναψη Σύμβασης με τη χώρα αυτή, εταίρο μας στον ΟΟΣΑ, πέραν της σημασίας της για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Οικονομικών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...