Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Τελεί υπό τη διαχείριση της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς διευρύνει τις επιλογές διαχείρισης περιουσίας που προσφέρει στους πελάτες του, με το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο (ΟΣΕΚΑ) στην Ελλάδα που επενδύει στις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές τάσεις διεθνώς.

Πρόκειται για το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τους Πελάτες του Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς, τελεί υπό τη διαχείριση της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, και έρχεται να ενισχύσει τη σειρά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του αμοιβαίου κεφαλαίου (ΟΣΕΚΑ) «Piraeus Private Banking ESG World Sustainability Balanced Fund».

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί, αποτελώντας διεθνή επενδυτικά megatrends.

Το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» για το 2021 επικεντρώνεται στις Eπενδύσεις Αξίας (Value Investing), στον τομέα της υγείας (HealthCare Trends), στο Environmental Social and Governance (ESG) Investing και στο Digital Innovation.

Ειδικότερα, τα Μegatrends 2021 αφορούν:

  • Value Investing: εδραιωμένες εταιρείες με σταθερή κερδοφορία, σημαντική ρευστότητα, υψηλή εσωτερική αξία και ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης, καθώς και υψηλές ιστορικές μερισματικές αποδόσεις.
  • Health Care: τομείς στον ευρύτερο κλάδο της υγείας που συνδέονται με τη φαρμακευτική παραγωγή, την υγειονομική περίθαλψη και την καινοτομία στην έρευνα και ανάπτυξη.
  • Environmental, Social and Governance (ESG) Investing: εταιρείες που εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κίνδυνων, υιοθετούν πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και εφαρμόζουν πρακτικές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.
    Digital Innovation: τομείς που συνδέονται με υψηλή τεχνολογία και λογισμικό, με ψηφιακό μετασχηματισμό και με καινοτόμες επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» έχει λάβει τη με αριθμ. 380/30.06.2021 άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.