Ο Ίλον Μασκ έχασε 15,2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Ο Ίλον Μασκ έχασε 15,2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Ο ιδρυτής της Tesla υποχώρησε στην 2η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων πίσω από τον Τζεφ Μπέζος

Ο ιδρυτής της Tesla Ίλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς στην 1η θέση όπου παρέμεινε για ένα μήνα, ξαναπέρασε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Μάλιστα, ο τελευταίος δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα γι' αυτό, καθώς ο Ίλον Μασκ έχασε 15,2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η The Guardian, χθες Δευτέρα η μετοχή της Tesla υποχώρησε στη Wall Street κατά 8,6%, με αποτέλεσμα η περιουσία του ιδρυτή της να μειωθεί στα 183 δισ. δολάρια, έναντι 186,3 δισ. δολαρίων της περιουσίας του Τζεφ Μπέζος.

Το χειρότερο για τον Ίλον Μασκ είναι, ότι εν μέρει ο ίδιος προκάλεσε την πτώση της μετοχής της Tesla με ένα tweet του. Συγκεκριμένα, έγραψε ότι οι τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων "φαίνονται υψηλές", υπονοώντας ότι θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες. Μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα η Tesla είχε αγοράσει bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, εκτοξεύοντας την τιμή του σε νέα υψηλά.

Το bitcoin που έφθασε τα 58.000 δολάρια την περασμένη Κυριακή υποχώρησε μετά το tweet του ιδρυτή της Tesla στα 47.500 δολάρια σήμερα το πρωί. Ωστόσο, η τιμή του εξακολουθεί να είναι κατά 500% υψηλότερη από ό,τι ήταν πριν από 12 μήνες.