Ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης του Βρετανικού Σχολείου St. Catherine’s από τη REDEX

Ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης του Βρετανικού Σχολείου St.  Catherine’s από τη REDEX

Δείτε τις φωτογραφίες

Την κατασκευή Golf Club στην Πύλο, της εταιρείας «Πανόραμα» ανέλαβε τον Οκτώβριο η Redex ενώ νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Μετς.

Τον Αύγουστο επίσης ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης και ανακατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Βρετανικού σχολείου St. Catherine’s, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Redex σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ετών - καθώς κατά τις ανασκαφές προέκυψαν αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης σημασίας - και περιλάμβανε την μετατροπή του υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου και την προσθήκη νέων πτερυγών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνολική ανακατασκευή όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ώστε να στεγαστεί ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Το κτίριο εκτός από τις πρότυπες τάξεις γυμνασίου και λυκείου, περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια χημείας υψηλών προδιαγραφών, τεχνών, εμφάνισης φωτογραφίας, μαγειρικής, τεχνολογίας, υπολογιστών, αμφιθέατρο 350 ατόμων με επαγγελματικών προδιαγραφών οπτικοακουστικά συστήματα, βιβλιοθήκη δύο επιπέδων με ξεχωριστό χώρο μελέτης, ιατρείο, χώρο θεατρικής εκπαίδευσης, ηχομονωμένα δωμάτια εξάσκησης μουσικής, βατό δώμα με δικό του κυλικείο και χώρους ανάπαυσης και διαλλείματος, δύο μεγάλους εσωτερικούς χώρους κυλικείων με επαγγελματική κουζίνα και διάφορους γραφειακούς χώρους για καθηγητές, συμβούλους, ΙΤ και διοικητικό προσωπικό καθώς και αίθουσες συσκέψεων.

Μηχανολογικά το νέο κτίριο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα κλιματισμού με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και σχεδίαση που επιτρέπει στο κτίριο να λειτουργεί σε πολλαπλές ζώνες, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια χωρίς να γίνεται όμως έκπτωση στις επιδόσεις και την επάρκεια του συστήματος. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, καθιστώντας το υποδειγματικό, όσον αφορά τον έλεγχο και προστασία των μαθητών και του προσωπικού. Διαθέτει ως κτίριο αυτόματα εξωτερικά σκίαστρα τα οποία συμβάλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, αφού ρυθμίζονται ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, παρέχοντας τον μέγιστο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν την περίσσια ηλιακή ακτινοβολία. Η υποδομή του κτιρίου επιτρέπει την εκμετάλλευση των συλλεγόμενων όμβριων υδάτων και σε συνδυασμό με την γεώτρηση, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση σημαντικών υδάτινων πόρων για την άρδευση των εκτεταμένων κήπων και του φυτεμένου δώματος.

Επίσης, μέσα στις προσεχείς ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαρρυθμίσεων χώρων αποθήκευσης, γραφείων και προσθήκη κατ’ επέκταση χώρου φορτoεκφόρτωσης (finger) στο χώρο Cargo Terminal του Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Θ.) καθώς και οι εργασίες προσθήκης κατ’ επέκταση βιομηχανικού κτιρίου σε υφιστάμενη βιομηχανική εγκατάσταση της Knauf στην περιοχή Ν. Μαγνησίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Το διάστημα αυτό η Redex έχει ακόμα σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ άλλων την επέκταση των ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες ΑΕΒΕ μέλος της Dunapack Packaging, την κατασκευή του υπερπολυτελούς θερέτρου One & Only Kea Island, την κατασκευή συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών στην Μύκονο, τα έργα ριζικής ανακαίνισης της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και την ριζική ανακατασκευή του κτιρίου γραφείων της πολυεθνικής φαρμακευτικής ROCHE στο Μαρούσι.

Σχετικά Tags
REDEX