Η μεγάλη επένδυση του ενός δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα – Μητσοτάκης: Η χώρα μας αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός

Η μεγάλη επένδυση του ενός δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα – Μητσοτάκης: Η χώρα μας αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός

Μπραντ Σμίθ: Η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία

Μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, «είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», τονίζοντας Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα». Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: «Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις».

«Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του Cloud, της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για κίνηση που «ταξιδεύει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα».

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα ώστε η χώρα να κάνει τολμηρό άλμα στο μέλλον, και να είναι όλοι οι Έλληνες με τους νικητές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως σε άλλες εποχές, η κατασκευή τριών γιγάντιων σταθμών ψηφιακής αποθήκευσης θα έμοιαζαν με φανταστικό σενάριο, όμως γίνεται πλέον πραγματικότητα.


Η αρχική συζήτηση για την επένδυση έγινε τον Ιανουάριο, στη σύνοδο του Νταβός, ανάμεσα στους κ.κ. Μητσοτάκη και Σμιθ, όπου γνωρίστηκαν εκεί για πρώτη φορά. «Είναι πολύ πειστικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Microsoft και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, επειδή «το έκανε πιο δυνατό από οποιονδήποτε άλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ξεπεράστηκαν γρήγορα όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης και ευχαρίστησε τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τον οικονομικό σύμβουλό του Αλ.Πατέλη, για τη συμβουλή τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι «θα βοηθήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» και επεσήμανε πως «μέσα στα Data Centers 'τρέχει' η ψηφιακή οικονομία μιας περιοχής».

Παρακαλούμε περιμένετε ...