Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών

Κατά ένα μήνα, ως τις 31 Οκτωβρίου, αποφάσισε η κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία υποβολής ένταξης των δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας το πρόγραμμα που παρέχει επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό ως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών, έχει πετύχει καθώς μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

«Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου. Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς νομούς στην Ελληνική Επικράτεια», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού.