Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα η καταβολή για 8.652 δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα η καταβολή για 8.652 δικαιούχους

Επόμενη καταβολή την Παρασκευή

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 8.652 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προαναγγέλλει ότι η δεύτερη καταβολή ποσών στους δικαιούχους θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι, σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, ξεκινά από τις 2.000 ευρώ και φθάνει, κατ' ανώτατο όριο, τις 350.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα και τις 500.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 άτομα διευκρινίζει το υπουργείο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:

Οι δικαιούχοι μπορούν, μέσω της πλατφόρμας "myBusinessSupport", να ενημερωθούν για το ύψος του ποσού που προεγκρίθηκε για την επιχείρησή τους και για τους ακριβείς όρους ένταξης στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξή τους, θα πρέπει, έως την Παρασκευή, 15 Μαΐου, να συμπληρώσουν και να οριστικοποιήσουν την Αίτηση Χορήγησης και, σε περίπτωση που επιθυμούν να λάβουν μικρότερο ποσό από αυτό που προεγκρίθηκε, να επιλέξουν το τελικό ποσό της άμεσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η λειτουργία του σχήματος συνίσταται στην άμεση στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της οικονομίας, ανεξαρτήτως κλάδου, και πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η ενίσχυση είναι, συνολικώς ή μερικώς, επιστρεπτέα προς το Κράτος, ανάλογα και με την πορεία της επιχείρησης, από το 2022, σε 40 ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, με πολύ χαμηλό επιτόκιο (το βασικό επιτόκιο που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης).

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υποχρεούνται να διατηρήσουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν υπό οιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης κατά την 30ή Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

Η δεύτερη καταβολή θα γίνει την Παρασκευή, 15 Μαΐου, και οι επόμενες την προσεχή εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, τον Ιούνιο.

1
σχόλιο
 1. avatar Γεωργια ,χανια κρητης

  Θα ηθελα να σχολιασω το γεγονος οτι η επιστρεπτεα προκαταβολη απορριφθηκε για το γεγονος οτι δεν ειχαν εισοδημα τους 3 πρωτους μηνες.
  Πως μπορει να εχει εισοδημα μια εποχιακη μικρη επιχειρηση..???
  Εχει ανασταλει η λειτουργια τους εως το τελος Ιουνιου..!!
  Χασαμε τους 3 μηνες Απριλιο,Μαιο & Ιουνιο, χωρις εισοδημα..!!( θα ζησομε με τα 800 ευρω,ψιχουλα... που μας εδωσαν..?? οσες κρατησεις ειχαμε ακυρωθηκαν & μονο ενας παλιος πελατης, συμφωνησε να ερθει το 2021 το Μαιο...με την ιδια τιμη & με καθολου προκαταβολη...
  Ολη η αδικια στο μεγαλειο της..!!
  Σας ευχαριστω... Γεωργια

Παρακαλούμε περιμένετε ...