Σταϊκούρας: Η κρίση είναι βαθιά και θα φέρει ύφεση

Σταϊκούρας: Η κρίση είναι βαθιά και θα φέρει ύφεση

«Καλύπτουμε περίπου 600.000 επιχειρήσεις με τα μέτρα στήριξης»

Σε νέες έκτακτες δηλώσεις για την κρίση του κοροναϊού προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι «συγκεκριμένα, πρώτον καλύπτουμε περίπου 600.000 επιχειρήσεις, καλύπτονται πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένων και επιπλέον 50 .000 ελεύθερων επαγγελματιών. Η έκτακτη κάλυψη για εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίας ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί. Οφείλουμε να δρούμε με ψυχραιμία και αλληλεγγύη».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

2
σχόλια
  1. avatar ΜΙΧΑΛΙΣ

    ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΝ ΜΟΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΝΙΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

  2. avatar ΙΩΆΝΝΗΣ

    Κύριε Σταικουρα για όλους υπάρχει και μια λύση για εμάς πού πέρναμε ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ λόγο αναπηρίας και έχει κοπεί για να περάσουμε ξανά επιτροπή αλλά λόγω της κρίσης αναβλήθηκε εμείς τη πρέπει να κάνουμε για να ζήσουμε θα πρέπει να γίνουμε κλέφτες γιατί με αυτό το επίδομα ζούμε λόγω των προβλημάτων υγείας που έχουμε και πολύ σοβαρών έχουμε να πληρωθούμε απο τον Νοέμβριο του 2019

Παρακαλούμε περιμένετε ...