Βρούτσης: Το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου οι πληρωμές των έκτακτων ενισχύσεων

Βρούτσης: Το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου οι πληρωμές των έκτακτων ενισχύσεων

Τι δήλωσε ο υπ. Εργασίας για την καταβολή του δώρου του Πάσχα

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έκανε σαφές πως μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, θα πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για τις έκτακτες ενισχύσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν, όπως π.χ. τα σούπερ μάρκετ, οφείλουν να πληρώσουν κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, επανέλαβε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις και στη συνέχεια θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ξεκαθάρισε ότι οι πληρωμές των ποσών που αντιστοιχούν σε όλο αυτό τον πληθυσμό, θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Αναφορικά με τις εταιρίες που δεν έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν κανονικά, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να δώσουν το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους κανονικά.

«Για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ θα καταβάλλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο», ήταν η δήλωση του κ. Βρούτση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό