Καρέλιας: Ο τεράστιος μποναμάς που μοίρασε στους εργαζόμενους

Καρέλιας: Ο τεράστιος μποναμάς που μοίρασε στους εργαζόμενους

Με ιστορικά ρεκόρ σε τζίρο και μερίδιο στην ελληνική αγορά έκλεισε το 2019 η εταιρεία

Ο καθιερωμένος πλέον χριστουγεννιάτικος μποναμάς από την εταιρεία Καρέλιας προς τους εργαζομένους, ήταν ανάλογος των επιτυχιών που σημείωσε η Καπνοβιομηχανία το 2019 και ξεπέρασε για πρώτη φορά το ποσό των 3.850.000 ευρώ μαζί με τις προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς που έφθασαν τις 600.000 ευρώ.

Ο μεγάλος πρωτοχρονιάτικος λαχνός φέτος όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας αντιστοιχούσε στα 10.000 ευρώ και μεγάλο νικητής αναδείχθηκε ο υπάλληλος της εταιρείας στην Καλαμάτα Αντώνης Λυμπερόπουλος. Παράλληλα, άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ στους πρωτοχρονιάτικους λαχνούς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου απολογισμού για το 2019, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πρόεδρος της εταιρείας Βίκυ Καρέλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας και ο αντιπρόεδρος Στάθης Καρέλιας μίλησαν για τη χρονιά που έκλεισε, και οριοθέτησαν τους στόχους για το 2020.

Ο Ανδρέας Καρέλιας ανέφερε ότι το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο της εταιρείας. Όπως είπε, εάν αφαιρεθούν οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Παράλληλα, τόνισαν ότι σημειώθηκε άνοδος 6% στα τσιγάρα στην ελληνική αγορά και 11% στο στριφτό τσιγάρο ενώ στο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα η ΚΑΡΕΛΙΑΣ καταλαμβάνει το 18% στα τσιγάρα, που είναι η καλύτερη θέση τα τελευταία 20 χρόνια που έχει βρεθεί ενώ στα στριφτά καταλαμβάνει το 26% στο μερίδιο αγοράς που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της.

Σημαντικές ήταν επίσης οι αυξήσεις στις πωλήσεις και εκτός Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Βουλγαρίας που η εταιρεία καταλαμβάνει πλέον 21% στο μερίδιο αγοράς, όπως αναφέρει το tharrosnews.