Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοίγει την Πέμπτη σελίδα για ενστάσεις δικαιούχων

Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοίγει την Πέμπτη σελίδα για ενστάσεις δικαιούχων

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση επιτυχώς 150.000 νοικοκυριά, αναφέρει το υπ. Οικονομικών

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ανοίγει νέα σελίδα στην οποία οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα του 2019, θα μπορούν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση επιτυχώς 150.000 νοικοκυριά ενώ «όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτηση τους, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους» ενώ ασκείται κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για «υποκριτική διαμαρτυρία» για το κοινωνικό μέρισμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη».

Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτηση τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση».

2
σχόλια
  1. avatar Λευτερης

    Είναι μεγάλη αδικία αυτό που κάνουν να το παίρνουν καποιοι που δεν αξίζουν και κάποιοι που αξίζει δεν το παίρνουν.

  2. avatar Kostis

    Τι να τις κάνω τις ενστάσεις.Υπαρχει κάποιος αρμόδιος να μου πει ότι θα πάρω το μέρισμα εφόσον λαμβάνω το επιδο

Παρακαλούμε περιμένετε ...