Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

Θα ανακοινωθεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος και πότε θα το λάβουν

Εντός των ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, όπως δήλωσε σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά, την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος. «Το υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες», τόνισε ο υπουργός.

«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προσθέτοντας ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων. Σημείωσε δε, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Προανήγγειλε επίσης, ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αρχίσει νωρίτερα από το 2021. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020 και ξεκαθάρισε, ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε ακόμη τους πολίτες, να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων. Τέλος, είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν και τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα.