«Ανάσα» για επαγγελματίες και επιχειρήσεις φέρνει διάταξη για τις ζημιές τους

«Ανάσα» για επαγγελματίες και επιχειρήσεις φέρνει διάταξη για τις ζημιές τους

Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να διπλασιάσει το χρόνο φορολογικής μεταφοράς τους

«Ανάσα» για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει η νέα διάταξη, που προτείνεται από το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις μεταφερόμενες ζημιές.

Ειδικότερα, προτείνεται η επιμήκυνση του χρόνου, μέσα στον οποίο μπορεί να μεταφέρεται η φορολογική ζημιά των επιχειρήσεων, από τα 5 έτη που είναι σήμερα, στα 10 έτη, για όσες φορολογικές ζημιές αφορούν στα έτη 2014 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας taxheaven.gr, η διάταξη αυτή αναμένεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αύριο Πέμπτη και εντάσσεται στη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τη βελτίωση γενικότερα του οικονομικού κλίματος της χώρας.

Εφόσον η διάταξη αυτή περιληφθεί στο νομοσχέδιο και ψηφιστεί, θα δώσει «ανάσα» σε πολλές επιχειρήσεις, που επλήγησαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και είχαν συσσωρεύσει μεγάλες φορολογικές ζημιές. Με τη νέα προτεινόμενη διάταξη και την επέκταση του χρονικού διαστήματος στα 10 έτη, θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μην χάσουν τις ζημιές τους, γεγονός που θα τους δώσει περαιτέρω ώθηση, ώστε να αντέξουν στις συνθήκες της αγοράς.