Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Το ωράριο λειτουργίας τους

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της προαιρετικής λειτουργίας τους την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων.

Το προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση, η οποία είναι υποχρεωτική. Επίσης επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.