Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προσφορών

Οι δεκαπενθήμερες ανοιξιάτικες εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου, ήταν και οι τελευταίες από τις λεγόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις, καθώς καταργούνται, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά, ότι «επειδή τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, φοβηθήκαμε ότι θα δημιουργηθεί στην αγορά παρεξήγηση και ανωμαλία και γι αυτό δεν βάλαμε την κατάργηση σε αυτό το νομοσχέδιο (σ.σ. για την προστασία του καταναλωτή). Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όμως θα καταργηθούν». «Βεβαίως ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα, θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουνε, για όσα προϊόντα θέλουν, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τα τελευταία χρόνια είχαν καθιερωθεί δύο πρόσθετες εκπτωτικοί περίοδοι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενδιάμεσα στις καλοκαιρινές και χειμερινές εκπτώσεις. Ωστόσο, οι έμποροι ζητούσαν να καταργηθούν, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε στα ταμεία τους, ούτε στους καταναλωτές.