Σύσκεψη για την προστασία του ελληνικού γιαουρτιού στην ιαπωνική αγορά

Σύσκεψη για την προστασία του ελληνικού γιαουρτιού στην ιαπωνική αγορά

Μετά το πρόσφατο κρούσμα παράνομης ελληνοποίησης από γαλακτοβιομηχανία της Άπω Ανατολής

Το καθεστώς προστασίας του ελληνικού γιαουρτιού στην ιαπωνική αγορά, μετά από το πρόσφατο «κρούσμα» παράνομης ελληνοποίησής του από ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία, αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με πολυπληθή αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν επίσης για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες τρίτων χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για θέματα που αφορούν την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων εν γένει και κυρίως της Φέτας. Παράλληλα, αναμένεται να προσκληθούν γαλακτοβιομηχανίες αλλά και φορείς του κλάδου προκειμένου να αποτυπωθούν όλες οι απόψεις, αναφορικά με τις δυνατότητες και την προστασία που απολαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

«Στόχος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «είναι να αναζητηθεί η βέλτιστη πολιτική προσέγγιση και παράλληλα να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (Brexit, δασμοί ΗΠΑ) η εθνική στρατηγική των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...