Υπεγράφη από τον Σταϊκούρα το αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ

Υπεγράφη από τον Σταϊκούρα το αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες

Τις επιστολές προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Eurogroup για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ (2,9 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,13%, από συνολικό υπόλοιπο 8,8 δισ. ευρώ) υπέγραψε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες και μετά την ολοκλήρωσή της το μεσοσταθμικό επιτόκιο του δανεισμού από το ΔΝΤ αναμένεται να μειωθεί κάτω από το 3%. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμούς.

4
σχόλια
 1. avatar ΝΙΚΟΣ

  Καλή κίνηση. Αν συνεχίσετε να πατάτε στα οικονομικά τα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης τότε υπάρχει κάποια ελπίδα να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Όσο για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη δεν πρόκειτε να έρθουν όσο δεν καταπολεμάτε τη γραφειοκρατία και δεν περιορίζετε το άνοιγμα των πιθανών επενδυτών στους κολλητούς σας. Ανάπτυξη με μισθούς πείνας δεν μπορεί να υπάρξει. Και δεν μπορούν να υπάρξουν καλύτεροι μισθοί όταν (με ανεργία ακόμη στο 17%) καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα αφήνοντας τους εργαζόμενους στις ορέξεις και τους εκβιασμούς των εργοδοτών.

 2. avatar ΔΡ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΙΖΗΣ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

  1. avatar Δεξια στα ΦΜ !!!

   Κάντε ΔΡ ΚΟΙΖΗΣ επένδύσης τώρα.

 3. avatar ΔΡ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΙΖΗΣ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΛΛΆΔΑ ΜΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΚαρφιτσώστε αποσπάσματα αντιγραμμένου κειμένου, για να μην λήξουν μετά από 1 ώραΤο κείμενο που αντιγράφετε εμφανίζεται εδώΤο κείμενο που αντιγράφετε εμφανίζεται εδώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...