O δισεκατομμυριούχος που θα τα δώσει όλα σε αγαθοεργίες και… τον Τραμπ!

O δισεκατομμυριούχος που θα τα δώσει όλα σε αγαθοεργίες και… τον Τραμπ!

Ο εκκεντρικός Bernie Marcus έχει όραμα για τα λεφτά του

Ένα καλό 90% από τα 5,9 δισ. δολάρια της προσωπικής του περιουσίας δεσμεύτηκε να δώσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ο κροίσος από την Ατλάντα των ΗΠΑ, έχοντας ήδη χαρίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια στο διάβα της ζωής του.

Η είδηση βέβαια είναι το γεγονός ότι ένα τμήμα από αυτά θα πάνε στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να επανεκλεγεί!

Αυτό είπε πρόσφατα ο συνιδρυτής της Home Depot στην «Atlanta Journal-Constitution», πυροδοτώντας το κουτσομπολιό για τα πώς και τα γιατί της φιλανθρωπικής του δράσης.

Ο Bernie Marcus, Νο 337 στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes με τα 5,9 δισ. του, επιβεβαίωσε πως με το 90% των χρημάτων του που σκοπεύει να δώσει, το συνολικό ποσό της δράσης του θα υπερβεί τα 6 δισ. δολάρια.

Ο Marcus έγινε από την αρχή (2010) μέλος του Giving Pledge, την πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ που καλεί τους κροίσους να δώσουν τη μισή τουλάχιστον περιουσία τους για καλό σκοπό. Μέλη είναι επίσης οιElon Musk, Richard Branson, Michael Bloomberg και πολλοί ακόμα.

«Έχω όλα τα σπίτια που χρειάζομαι. Ζω πολύ καλά. Τα παιδιά μου τα έχω εξασφαλίσει», είπε στην εφημερίδα πριν περάσει στο παρασύνθημα για τον αμερικανό πρόεδρο. Τον οποίο επέπληξε για τις κακές επικοινωνιακές του δεξιότητες, είπε ωστόσο πως του αξίζουν συγχαρητήρια επειδή τα βάζει με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, συνεργάζεται εμπορικά με την Κίνα και αυξάνει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Marcus ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Τραμπ στις εκλογές του 2016, έχοντας συμβάλει στην εκστρατεία του με περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια. Άλλα 7,9 εκατ. δολάρια έδωσε στην εκστρατεία του το 2018, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας έχει φτιάξει μόνος του το Ενυδρείο της Τζόρτζια, αξίας 250 εκατ. δολαρίων, χάρισε προσφάτως 25 εκατ. δολάρια για τα παιδιά με αυτισμό και χρηματοδοτεί μέσω του ιδρύματός του (Marcus Institute) αναρίθμητες εκστρατείες και οργανώσεις για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Φαίνεται πάντως πως τον Τραμπ δεν τον ξεχνά ποτέ…