Ενίσχυση νοσοκομείων και πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων από την Alpha Bank

Ενίσχυση νοσοκομείων και πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων από την Alpha Bank

«Μαζί, με στόχο την υγεία» το νέο πρόγραμμα στο οποίο δίνει έμφαση η τράπεζα

Έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία» δίνει η Alpha Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την υγεία» πραγματοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Το πρόγραμμα συμβάλλει στη βελτίωση των παροχών υγείας στα ελληνικά νησιά, προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό στα τοπικά ιατρεία, και ενισχύει την ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περιθάλψεως.

Το έτος 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος, παραδόσεις ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκαν στο γενικό νοσοκομείο-κέντρο υγείας Κυθήρων «Τριφύλλειο», στο γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης και στα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία Ύδρας, Θηρασιάς, Πόρου, Αγίου Ευστρατίου, Αλοννήσου, Ψαρών και Κιμώλου.

Οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων των τοπικών νοσοκομείων και ιατρικών φορέων, δημοτικών αρχών, της ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», κατοίκων των νησιών και στελεχών της τράπεζας.

Τα τοπικά ιατρεία εξοπλίσθηκαν με 30.242 ιατρικά μηχανήματα, ιατρικές συσκευές και είδη ιατρικού και φαρμακευτικού εξοπλισμού (όπως καρδιογράφο, βιοχημικό αναλυτή, μετρητή οστικής πυκνότητας, μόνιτορ, ζυγό αναδευτήρα ασκών συλλογής αίματος, απινιδωτές, κ.λπ.), σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες τους.

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί 233.504 τεμάχια ιατρικών μηχανημάτων, συσκευών και ειδών ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 51 νησιά, με συνολικό πληθυσμό 548.515 κατοίκους, οι οποίοι απέκτησαν άμεση πρόσβαση σε απαραίτητες παροχές υγείας.