Μητσοτάκης: Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών

Μητσοτάκης: Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών

«Το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα Υπουργείο»

«Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον τ/σ OPEN.

Υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα Υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.

Ζητώ ισχυρή εντολή, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον τ/σ OPEN. Εκτίμησε πως συμπολίτες μας που ψήφισαν κόμματα, δεξιά της ΝΔ «θα ξανασκεφτούν στις εθνικές εκλογές και θα έλθουν προς της ΝΔ», για να υπογραμμίσει: «Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή».

«Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον τ/σ OPEN, τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της 'Αγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι «εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».