Πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη

Πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη

Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα σταδιακά στους δικαιούχους μέχρι το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου

Ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα η πίστωση της 13ης σύνταξης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2,5 εκατομμυρίων δικαιούχων συνταξιούχων.

Την λεγόμενη 13η σύνταξη θα λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι, που εισπράττουν κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ, οριστική ή προσωρινή, όπως και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα σταδιακά στους δικαιούχους μέχρι το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των τραπεζών.

Συνολικά, θα καταβληθούν 10 εκατ. ευρώ σε 33.853 δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες. Σημειώνεται, ότι τα ποσά που θα δοθούν οι συνταξιούχοι, δεν θα είναι στο ακέραιο, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς υποκεινται σε κρατήσεις.

Επίσης, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες την Τρίτη 28 Μαΐου.

Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών– προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έως και το 2018 – θα καταβληθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, θα καταβληθεί, επίσης, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά, θα καταβληθούν 52,2 εκατ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους.

2
σχόλια
 1. avatar Prime Minister

  Κύριε Τσίπρα συγχαρητήρια.
  Καταφέρατε να δίνετε χρήματα στον Ελληνικό Λαό και να σας βρίζει.
  Στα ATM απαγορεύονται τα ανήλικα, πέφτει βρισίδι.
  Τέτοια πατέντα ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ την έχετε καταφέρει, μπράβο σας!
  Τι έχει σειρά μετά;;;

 2. avatar Ελενα

  Σωθηκαμε;;;;;;;;;;;;;.............

Παρακαλούμε περιμένετε ...